Uppdatera din hemsida

Dela

Efter att du har skapat din hemsida är det viktigt att du sökmotoroptimerar den så att den syns och att du placerar annonser på hemsidan om du vill tjäna pengar på den, men det är också viktigt att du uppdaterar din hemsida. Det finns två stora anledningar till att du bör göra det.

Uppdatera för dina besökares skull

Om du aldrig uppdaterar din hemsida kommer dina trogna besökare att tröttna på den. Om du har en e-butik eller en sajt med annonser som leder besökarna direkt till produkten på återförsäljarens hemsida bör du puffa för nya produkter. Du kan också göra en topplista som ständigt förändras samt fylla på med nya produkter regelbundet, annars kommer dina återkommande besökare snabbt att tröttna.

Om du har en blogg och en bloggliknande hemsida bör du uppdatera den flera gånger i veckan (helst varje dag) eftersom det är vad dina besökare förväntar sig av dig, annars finns det risk att de vänder sig till en annan blogg som uppdaterar sitt innehåll oftare.

Uppdatera för sökmotorernas skull

Sökmotorerna gillar uppdateringar. Förvisso kanske Google och andra sökmotorer gillar länkar från andra hemsidor och bloggar ännu mer, men man ska aldrig underskatta värdet av nytt material på hemsidan. En hemsida som ständigt uppdateras tenderar att hamna allt högre i rankningarna för varje månad (eller år) som går om du har gjort allt annat rätt. Naturligtvis finns det ingen garanti för att du hamnar högre upp på Google, men det ökar dina odds och gör dina besökare glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *