Tjäna pengar

Dela

Tjäna pengar på sin hemsida är väldigt lätt, nästan vem som helst kan göra det. Men att tjäna större summor är däremot svårare och inte alla internetentreprenörer lyckas med det.

Tjäna pengar på din hemsida

De vanligaste sätten att tjäna pengar på sin hemsida är att visa annonser eller att sälja andras produkter. Hur mycket du tjänar beror helt på vad annonsören kan tänkas betala för ett klick, en lead, eller en sale. Nedan förklaras begreppen.

Klick

Du får betalt när någon klickar på dina annonser. Den här summan brukar röra sig mellan 10 öre och 10 kronor. Generellt så ligger snittet på cirka 1 kr per klick.

Lead

Du tjänar pengar när någon registrerar sig på någon annans hemsida genom din hemsida. Här handlar det om större summor, ofta mellan runt 10 kr men vissa erbjuder upp till 400 kr i provision för att du värvar medlemmar/kunder.

Sale

Du får betalt när någon köper en produkt. Det kan vara ganska olika hur mycket provision du får för varje sale. Men oftast så ligger väl ersättningen någonstans mellan 5% – 50% (eller fast ersättning). Köper en besökare en produkt som kostar 50 kr genom att först ha klickat på länken på din hemsida så skulle det ge dig 10 kr om provisionen är 20%.

Hur kommer jag igång?

Börja med att gå med i något annonsnätverk. När du väl blivit accepterad så har du tillgång till en mängd olika annonsörer och banners som du lägger upp på din hemsida genom att inkludera en liten kodsnutt i hemsidans källkod.

Det lättaste sättet att komma igång som nybörjare och tjäna pengar på sin hemsida är Google Adsense.

Google Adsense är ett annonsnätverk där du får betalt per klick. Hur mycket betalt du får för varje klick är svårt att säga, detta beror mycket på hemsidans nisch. Medel ligger på ungefär 1-3 kr per klick.

Resurser

Dessa annonsnätverk använder jag mig av.

Jag driver en blogg just om att tjäna pengar på internet. Bloggar även på JohannesLarsson.com på Engelska, där jag berättar lite om min resa som entreprenör. Jag rekommenderar dig som vill tjäna pengar på internet att läsa det jag har att skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *