Sökmotoroptimering

Dela

Sökmotoroptimering, mer känt som Search Engine Optimization (SEO) är konsten att visas upp i sökmotorernas resultatsida på de högre placeringarna. Man anpassar alltså sin websida så sökmotorer gillar den, och sökmotorer visar så klart de mest gillade sidorna först, då informationen brukar vara mest relevant för sökaren.

Sökmotoroptimering en av de bästa metoderna att få ut sitt namn på internet då sökmotorer på internet används väldigt flitigt av folk i behov av information och produkter. Idag görs det över 100 miljoner sökningar på Google per dag, och att synas högt upp har aldrig varit sviktigare.

Sökmotoroptimering kan delas in i två delar

Med On-page menas att man anpassar websidans struktur så Googles sökrobot kan ta sig igenom sidan lätt och hitta all information som den har att erbjuda, alltså undviker man frames s och flash som inte roboten kan läsa. On-page inkluderar även att optimera sidans titel samt beskrivning så den blir attraktiv bland sökresultaten – och därmed får mer besökare. Mer besökare på websidan = mer vinst i form av annonsering eller produktsäljning.

Med Off-page menas att man sprider sin länk på internet på så många platser som möjligt. Ingående länkar ses av Google som ”röster” – Ju mer röster man har pekade mot sig, ju populärare är websidan och därmed värderas den mer av Google.  (Högre placering).

Jag driver företaget SEO Solutions som sysslar med sökmotoroptimering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *