Domännamn

Dela

Domännamnet är en adress till din hemsida.

Du behöver ett domännamn för att man ska kunna hitta till din hemsida smidigt. Ett domännamn kan till exempel se ut såhär: hundar.se.

Domännamnet går oftast att köpa hos den som tillhandahåller webbhotellet. Priset är från 80 kr – 120 kr per år. Det finns olika suffixer i ett domännamn (s.k toppdomän), nåra av dessa är: .se, .com, .net, .org, .info, .nu m.fl

Gratis domän (s.k subdomän)

Det finns gratis domäner, men dessa kan ses som mindre attraktiva. Exempel: hundar.wordpress.com. Exemplet jag tog här är från en gratis tjänst som WordPress tillhandahåller. De ger dig en blogg och plats på ett webbhotell samt ett domännamn (subdomän), vilket blir: dittnamn.wordpress.com. Det är idag en mycket populär tjänst som många bloggare använder sig av.

Men enligt mig så ska man ha ett riktigt domännamn om hemsidan man skapar är tänkt att ligga på en seriös nivå. Det är fler som kommer ihåg adressen, det ser mycket stiligare ut och det är lättare att få besökarna att prata om hemsidan. Att betala cirka 100 kr per år är definitivt värt det.

Läs mer om domännamn på domanen.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.